ROLAND-GARROS 2020: VAN 20 SEPTEMBER TOT 4 OKTOBER

DINSDAG 17 MAART 2020

De huidige beperkingsmaatregelen hebben het ons onmogelijk gemaakt om door te gaan met de oorspronkelijk geplande data.

© Jean-Charles Castlot / FFT

De hele wereld wordt getroffen door de volksgezondheidscrisis die verband houdt met COVID-19. Om de gezondheid en veiligheid van iedereen die betrokken is bij het organiseren van het toernooi te garanderen, heeft de Franse tennisfederatie besloten om de 2020-editie van Roland-Garros te houden van 20 september tot 4 oktober 2020.

Hoewel niemand kan voorspellen wat de situatie op 18 mei zal zijn, hebben de huidige opsluitingsmaatregelen het ons onmogelijk gemaakt onze voorbereidingen voort te zetten en daardoor kunnen we het toernooi niet houden op de oorspronkelijk geplande data.  

Om verantwoordelijk te handelen en de gezondheid van haar werknemers, dienstverleners en leveranciers tijdens de organisatieperiode te beschermen, heeft de FFT de enige optie gekozen die hen in staat zal stellen de 2020-editie van het toernooi te behouden terwijl ze zich aansluiten bij de strijd tegen COVID-19.

In deze belangrijke periode in zijn geschiedenis, en aangezien de voortgang van de modernisering van het stadion betekent dat het toernooi op dit moment kan worden gehouden, wilde de FFT het toernooi van 2020 graag behouden. Daarom worden de Roland-Garros dit jaar gehouden van 20 september tot 4 oktober.  

© Christophe Guibbaud / FFT

Deze beslissing is genomen in het belang van zowel de gemeenschap van professionele tennissers, wier seizoen 2020 al in gevaar is gekomen, als van de vele tennisfans en Roland-Garros.

“We hebben een moeilijke maar dappere beslissing genomen in deze ONGEKENDE situatie, die sinds afgelopen weekend enorm is geëvolueerd. We handelen verantwoordelijk en moeten samenwerken in de strijd om de gezondheid en veiligheid van iedereen te garanderen ‘, legt Bernard Giudicelli, president van de FFT, uit.

Alle reeds gekochte tickets worden terugbetaald of omgeruild om rekening te houden met de nieuwe data van Roland-Garros 2020. We zullen in een volgend persbericht uitleggen hoe we dit moeten doen.